Recept: quick & healthy brownie

Zin in een zoete chocoladesnack? Deze brownies maak je makkelijk zelf. Ze zijn overheerlijk en je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig!

Smeuïge brownies zijn overheerlijk maar niet de beste keuze als je het een beetje gezond wil aanpakken wegens véél suiker en vet. Gelukkig bestaat er ook een manier om healthy brownies te maken… die ook nog eens superlekker én snel klaar zijn!

Hier is het recept voor brownies… met amper 5 ingrediënten!

Dit heb je nodig (voor 6 brownies):
* 50 gr hazelnoten
* 50 gr ontpitte dadels
* 3 eetlepels rauw cacaopoeder (d.w.z. niet verhit boven de 42 graden, waardoor het barst van de vitamines, mineralen en antioxidanten)
* 3 eetlepels kokosrasp
* 1 eetlepels gesmolten kokosolie

Zo maak je de brownies:
* Maal de hazelnoten fijn in de blender of keukenmachine.
* Snijd de dadels in kleine stukjes.
* Wanneer de noten fijngemalen zijn, voeg je de dadels, het cacaopoeder en 2 eetlepels kokosrasp toe. Mix tot een gladde massa.
* Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe aan het browniemengsel. Meng nog eens goed.
* Schep het deeg in een schaal en laat het minstens 2 uur in de koelkast hard worden. Snijd daarna de brownie in vierkante stukken.
* Besprenkel de bovenkant met het overgebleven kokosschaafsel. Klaar om te smullen!

Tips:
* Wil je de brownies zoeter hebben? Voeg dan nog een kopje rozijnen toe aan het mengsel voor je het mixt.
* Voor extra crunch kan je wat cacao nibs toevoegen aan het mengsel voor je het in de schaal schept.
* Ter info: deze brownies zijn glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij.

Inspiratie: Chicks Love Food

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?