Snel & gezond tussendoortje: mug cake met banaan

Voor lekkere en makkelijke "sport-proof" receptjes moet je bij runningBE zijn!

Een mug cake maken neemt slecht een paar minuten in beslag, en je hoeft er zeker geen keukenprin(es) voor te zijn. Het enige wat je nodig hebt, zijn een mok en enkele ingrediënten. Een ideaal ontbijt of tussendoortje!

Ingrediënten voor 1 persoon:
* 1 ei
* 30 g havermout
* 1 banaan
* Zoetmiddel naar smaak: honing, agavesiroop, ahornsiroop,… (check ons overzicht van gezonde suikervervangers)
* Optioneel: cacao nibs, gedroogde bessen, noten, kokospoeder,…

Bereiding mug cake:
* Prak de banaan in een kom of mok (niet te groot, anders gaat het concept van “mug cake” verloren hé)
* Voeg het ei, de havermout en het zoetmiddel toe. Meng alles tot een glad beslag. Roer ten slotte de eventuele topping(s) erdoor.
* Zet 1,5 tot 2 minuten in de microgolfoven (op ongeveer 900 Watt).
* Draai de mok om op een bord en hup, klaar is cake! 🙂

Extra tips: 

* Hou je van chocolade? Meng dan wat cacaopoeder (bij voorkeur puur en ongezoet) door je beslag. Zo krijg je een overheerlijke chocolate mug cake!
* Ook lekker met wat (Griekse) yoghurt en vers fruit (bv. banaan, framboos kiwi, blauwe bessen) of geraspte kokosschilfers erbij!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?