Recept: havermoutwafeltjes met appel

Op 25 maart vieren we Wafeldag! Daarom verwennen we je met een makkelijk receptje voor superlekkere, gezonde wafeltjes op basis van havermout en appel.

Ideaal als ontbijt of tussendoortje of om mee te nemen naar het werk of school. En je krijgt er gratis en voor niks een heerlijke geur in gans het huis bij!

Dit heb je nodig (8 wafeltjes):
* 160 g havermout
* 300 ml melk (mager, halfvol of plantaardige variant)
* 2 appelen
* 2 eieren
* 1 theelepel kaneel (optioneel)
* 10 g bakpoeder
* Vetstof: bakboter, olijfolie of kokosolie

Zo maak je de gezonde havermoutwafeltjes:
* Zet je wafelijzer op de hoogste temperatuur en laat het opwarmen.
* Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.
* Doe de havermout, de melk, de eieren, de appelstukjes, het bakpoeder en (eventueel) de kaneel in een blender of keukenmachine. Mix tot een glad deeg.
* Doe wat vetstof in je wafelijzer en schep er een pollepel deeg in. Laat elke wafel minstens 5 minuten bakken. Doe het ijzer niet te snel open, want dan kan de wafel scheuren.

Tip:
* Je kunt wat rozijntjes toevoegen aan het deeg voor extra smaak en textuur.
* Als afwerking kun je extra fruit gebruiken naar eigen smaak, of een beetje yoghurt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?