Gezond alternatief: appelbollen met havermout

Dit is een eenvoudig en snel recept voor een lekker en gezond tussendoortje of ontbijt. Zeker eens proberen!

“Verloren Maandag” is een Vlaamse traditie op de eerste maandag na de eerste zondag na Driekoningen. Vooral in de provincie Antwerpen is het de gewoonte om op deze dag worstenbroden en appelbollen te verorberen. Aan de worstenbroodjes gaan we ons (voorlopig) niet wagen, appelbollen zijn wel een ideale snack of ontbijt voor lopers. Dus we geven je graag dit eenvoudige en lekkere recept voor sportieve appelbollen met havermout!

Dit heb je nodig (voor 9 grote appelbollen):
* 2 appels
* 250 g havermout (100 g + 150 g)
* 3 eieren
* 150 g appelmoes (zonder suiker)
* 150 g rozijnen
* 3 eetlepels honing
* 3 theelepels kaneel
* 2 theelepels bakpoeder
* een snuf zout

Zo maak je de appelbollen:
* Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
* Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
* Maal 100 g havermout fijn in de keukenmachine of blender (tot havermeel). Voeg het bakpoeder, de kaneel en het zout toe.
* Klop de eieren, de appelmoes en de honing goed door elkaar en voeg dit toe bij de het meelmengsel. Klop goed door elkaar.
* Meng nu de overige 150 g havermout (niet fijngemalen) door het beslag en voeg de appelstukjes en de rozijnen toe.
* Maak 9 bollen op de bakplaat en zet dit gedurende 20 minuten in de oven. Laat de appelbollen afkoelen en dan… smullen maar!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?