Wentelteefjes of verloren/gewonnen brood (de benamingen worden door elkaar gebruikt) zijn erg makkelijk om te maken. Je hebt er niet veel ingrediënten of speciale kookkunsten voor nodig. Wij maken ze extra gezond en fruitig door er wat appeltjes aan toe te voegen.
Ingrediënten (4 pers):
* 8 sneetjes donker brood (bv. volkoren, spelt, meergranen…). Je kan uiteraard ook wit brood gebruiken, maar donker brood is voedzamer (én lekkerder!).
* 2 eieren
* 300 ml melk (halfvol, mager of plantaardige variant, bv. kokosmelk, amandelmelk, rijstmelk, havermelk…)
* 4 theelepels kaneel
* 2 appels van normale grootte (bv. elstar, jonagold)
* 4 eetlepels olie (bv. arachide-olie, kokosolie, extra vierge olijfolie)
* optioneel: wat honing of agavesiroop om het een beetje zoeter te maken
Zo maak je de wentelteefjes:
* Klop het ei en de melk los in een diep bord. Voeg de helft van de kaneel eraan toe.
* Dop de sneetjes brood in dit mengsel en bak ze in een pan, verhit met olie. Bak de ene kant ongeveer anderhalve minuut tot hij goudbruin is. Keer om en bak de andere kant op dezelfde manier.
* Snijd intussen de appel in blokjes van 0,5 à 1 cm. Bak ze in dezelfde pan als de sneetjes brood, samen met de rest van de kaneel.
* Serveer de wentelteefjes met de appelstukjes, eventueel afgewerkt met een streepje honing.