Puma maakt loopcollectie van gerecycleerd plastic

Onlangs lieten we weten dat Saucony, Reebok en Veja met ecologisch verantwoorde loopkledij op de markt komen. Dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de modesector, heeft ook Puma begrepen.

Puma werkt samen met First Mile aan een sportcollectie gemaakt van gerecycleerd plastic. First Mile is een initiatief in Taiwan, Honduras en Haïti waarbij plastic flessen ingezameld worden en verwerkt worden tot garen, dat gebruikt wordt om onder andere loopkledij te fabriceren. Zo ontstaan er nieuwe, duurzame jobs in deze regio’s. Het project heeft dus niet alleen een ecologische, maar ook een grote sociale impact.

“Het programma van Puma en First Mile heeft intussen 40 ton plastic afval verzameld ter land en ter zee, enkel voor de productie van 2020. Dit komt neer op zo’n 1.980.286 plastic flessen die een tweede leven krijgen,” zegt Stefan Seidel, Head of Corporate Sustainability bij Puma.

De nieuwe collectie bestaat uit loopschoenen, -shirts, -shirts, -leggings en -jassen. Alle stukken zijn voor minstens 83% gemaakt van duurzaam materiaal (in bepaalde stukken zelfs 100%). De eerste Puma x First Mile collectie is nu al online beschikbaar via de website van Puma.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?