Publiek loopt storm voor eerste vochtmeter

We zagen de afgelopen weken al heel wat nieuwe wearables voorbijkomen. Maar deze vochtmeter is toch net wat anders dan zijn voorgangers.

Deze vochtmeter van BSX heet LVL (spreek uit: Level) en is voor alle duidelijkheid nog niet te koop. Het is een project dat loopt via Kickstarter (zie hieronder). Producent BSX hoopte minstens 45.000 euro op te halen, maar zit ondertussen al bijna aan het tienvoudige daarvan. Veel mensen lopen dus warm voor dit product dat vanaf komende zomer in productie zal gaan.

Maar wat doet het nu juist? Bovenstaand filmpje geeft je meer uitleg, maar concreet komt het erop neer dat deze LVL je op elk moment van de dag vertelt of je voldoende gehydrateerd bent of niet. En indien je vocht nodig hebt, vertelt hij hoeveel je moet bijtanken. Dat doet hij aan de hand van sensors en lichtsignalen die vertellen wat er onder je huid gebeurt.

Behalve je vochthuishouding monitoren, meet LVL ook je hartslag, slaapkwaliteit, verbrande calorieën en aantal stappen. Maar je moet dus nog even geduld hebben vooraleer je hem kan gebruiken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?