Port of Antwerp Night Marathon opent inschrijvingen voor eerste fysieke editie

11 september 2021. Dat is de datum waarop liefhebbers van het langere loopwerk aan de start zullen staan van de langverwachte eerste editie van de Port of Antwerp Night Marathon. Een jaartje later dan gehoopt, maar ongetwijfeld met meer enthousiasme dan ooit. De datum was al even bekend, inschrijven kan vanaf nu!

Dag op dag 101 jaar na het afsluiten van de Olympische Zomerspelen in Antwerpen krijgt de stad Antwerpen er een nieuw sportief topevenement bij. Wanneer de dag overgaat in de nacht lopen de deelnemers aan de Port of Antwerp Night Marathon de nacht in en volgen een parcours uitgetekend binnen de Antwerpse binnenstad. Een apart gevoel. Bovendien zorgen de havenlichtjes, cafés en terrasjes, aangevuld met rockbands en DJ’s (elke kilometer!) voor een unieke sfeer. Er zijn ruim 2000 marathons in de wereld, een beperkt aantal kan je lopen in het donker én nog minder loop je van licht naar duisternis.

Online inschrijven voor de Port of Antwerp Night Marathon kan vanaf nu. Naast de marathon staat er ook een halve marathon en een aflossingsmarathon op het programma. “We merken een gigantische honger naar fysieke events bij onze deelnemers”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Door de inschrijvingen nu te openen, willen we als organisator een perspectief op lange termijn bieden aan de loopcommunity. Een eerste afspraak concreet vastleggen na de zomer, wanneer de vaccinatiecampagne vergevorderd is en er dus wat meer zal kunnen in de maatschappij, is daarbij een welgekomen eerste stap.”

DE WEVER: “BOOST VOOR DE STAD”

Burgemeester Bart De Wever kijkt alvast enthousiast uit naar zaterdag 11 september: “Antwerpen staat te trappelen om eindelijk het startschot te geven voor zijn eigen marathon. De virtuele editie van vorig jaar was een goede opwarmer, maar niets kan tippen aan een echte, volwaardige evenementenloop met publiek. De Port of Antwerp Night Marathon zal de sportieve en internationale uitstraling van onze stad een enorme boost geven. Ik kijk er alvast ontzettend naar uit om zelf deel te nemen.”

PROGRAMMA

Vrijdag 10 september
– 10u00-20u00: Opening expo en afhalen deelnamepakket

Zaterdag 11 september
– 10u00 : Opening expo en afhalen deelnamepakket
– 18u30 : Start Port of Antwerp Night Half Marathon
– 19u00 : Start Port of Antwerp Night Marathon & Port of Antwerp Night Marathon Relay
– 01u00 : Aankomst laatste finisher

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?