Populaire Night Run verhuist naar Gentse Blaarmeersen

Zaterdag 24 september vindt de zesde editie van de runners' lab Night Run plaats. Na vijf edities in het Rivierenhof in Antwerpen, die telkens volzet waren, verhuist deze sprookjesachtige loop naar sport- en recreatiepark Blaarmeersen in Gent. Bovendien krijgt het met runners' lab een nieuwe titelsponsor. 7.000 lopers kunnen meedoen. De inschrijvingen starten dinsdag 24 mei vanaf 11u.

Het principe van de runners’ lab Night Run Gent blijft hetzelfde: na zonsondergang starten de deelnemers voor een pikdonkere loop van 9 km door de mooie Blaarmeersen. Het parcours garandeert een sprookjesachtig spektakel van licht en geluid, maar ook vuur en mystiek!

Schepen voor Sport Resul Tapmaz: “Met #lopeningent versterkt Gent:sport al 2 jaar de looptendens. Een gevarieerde en goed gevulde loopkalender is daarbij een must. De runners’ lab Night Run wordt een verrassende verrijking van loopkalender waar beleving en avontuur centraal staan.”

Elke deelnemer zal een headlight en een zwart runners’ lab Night Run T-shirt dragen die hij/zij krijgt bij inschrijving. De Blaarmeersen zijn zaterdagavond 24 septemer volledig verduisterd. De duizenden lichtjes en donkere outfits zorgen voor een unieke sfeer in het park. Over het volledige traject worden speciale en aangepaste licht- en vuuranimaties voorzien! Nadien is er voor iedereen een afterparty in het running village.

Met loopspeciaalzaak runners’ lab krijgt het evenement meteen ook een nieuwe partner die zijn naam verleent aan het evenement: “Na onze nieuwe stek in de Ghelamco Arena in Gent, gaan we ook een nieuw partnership aan met een bijzonder evenement. De Night Run betovert elk jaar duizenden lopers en innoveert ook telkens. Dat is ook waar wij met onze 4 vestigingen in Gent, Zwijndrecht, Zaventem en Paal-Beringen voor staan.” verduidelijkt Koen Wilssens, CEO van runners’ lab.

’s Nachts lopen voor nieuwe bedden

De runners’ lab Night Run zet zich ook in voor het goede doel en ging daarom een engagement aan met SOS Kinderdorpen. En dat is in dit geval heel symbolisch: “We zijn heel blij dat het evenement in het teken staat van SOS Kinderdorpen, en specifiek ten voordele van een goede nachtrust voor de kinderen van ons Simbahuis in Liedekerke. De kinderen zullen immers slapen terwijl duizenden mensen voor hen aan het lopen zijn.” zegt Tom Moons van SOS Kinderdorpen.

Deelnemers kunnen bij hun inschrijving 5 euro extra schenken aan SOS Kinderdorpen waarmee de organisatie 2 kinderbedden die dringend aan vervanging toe zijn, wil financieren.

Plaats voor 7.000 lopers

Er is plaats voor 7.000 deelnemers. Om het loopcomfort van alle deelnemers te garanderen, starten ze in twee waves. De eerste 3.500 lopers gaan van start om 21u00, de 2e wave volgt om 21u40.

Inschrijven kan vanaf dinsdag 24 mei om 11u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?