Ploggen is hip aan de kust: radiostation doet mee, gratis vuilniszakken in kustgemeente

Ploggen dook begin dit jaar op in onze contreien. De fitnesstrend combineert lopen met afval opruimen. Aan de kust zijn ze er alvast helemaal mee weg.

Nog voor er iemand in België van ploggen gehoord had, deden de Proper Strand Lopers al aan plogging. Wij gingen een tijdje geleden met hen op pad. Het relaas daarvan lees je in ons zomermagazine (nu in de winkel) of hier digitaal.

Maar ondertussen volgen veel mensen het goede voorbeeld van de Proper Strand Lopers. Zo staat deze zomer het Beach House van radiostation Qmusic op het strand van Oostende. Elke zondagochtend organiseert Q samen met de Proper Strand Lopers een plogging op het strand. Dat gebeurt om 9 uur, met het Beach House als startlocatie. Na de plogging is er ontbijt op het terras van het Beach House.

In Knokke-Heist stimuleert (en bedankt) het gemeentebestuur ploggers dan weer voor hun engagement. Het voorziet bij een gezamenlijke plogging gratis vuilniszakken en afvalknijpers via de gemeentelijke dienst Milieu en Natuur. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de dienst.

En uiteraard is er eind deze maand ook onze tweede Afvalrace!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?