Pijn tijdens sporten is goed voor lichaam en geest

Intensief sporten geeft het humeur een boost, wat niet het geval is bij een gematigde workout. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit Manchester Metropolitan.
Pijn tijdens het sporten is goed (foto goedgevoel.be)

Aan het onderzoek dat gevoerd werd door Nickolas Smith van de universiteit van Manchester namen 11 vrijwilligers deel. De vrijwillligers voerden twee keer een workout van 20 minuten uit. Een was gematigd intensief, de andere erg intensief. De onderzoekers beoordeelden hun humeur voor, tijdens, onmiddellijk en 20 minuten na het sporten. Na een gematigde routine voelden de vrijwilligers zich niet beter, 20 minuten na het uitvoeren van een intense workout, waardoor ze snel ademhaalden en hun spieren pijn deden, voelden de deelnemers zich opmerkelijk beter.

Feel good
“De resultaten laten zien dat de intensiteit van het sporten in verband staat met het krijgen van de zogenaamde ‘feel good factor’, die vaak ervaren wordt na het sporten. Hiermee kunnen beginnende sporters rekening houden, als ze de voordelen van sport op hun gemoedstoestand willen ervaren”, zegt Nickolas Smith.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?