Oudste deelnemer aan Mumbai Marathon is 104!

Het voorbije weekend namen meer dan 40.000 mensen deel aan de Mumbai Marathon. Een van de opvallendste deelnemers was een man van 104 jaar. Je leest het goed: 104 (!) jaar.

De Mumbai Marathon is een evenement dat uit meerdere afstanden bestaat. Want de 104-jarige Dagdu Bhamre mag dan wel in een uitstekende conditie verkeren, maar een marathon is op zijn leeftijd toch wat van het goede te veel. Maar de man deed wel mee aan de wandelrace van 4,5 kilometer. Hij deed er ongeveer twee uur over en stopte naar verluidt op geen enkel moment om even op adem te kopen. Het hoeft geen betoog dat hij de oudste deelnemer van het evenement was.

Bhamre had naar eigen zeggen best wat sneller kunnen wandelen. Maar het parcours was volgens de veteraan niet altijd even duidelijk en hij werd ook constant aangeklampt door collega-lopers/wandelaars die met hem wilden babbelen of met hem op de foto wilden gaan. 

De opmerkelijkste deelnemer in Mumbai vertelde an The Mumbai Mirror zijn geheim: “Ik wandel bijna elke dag 4 kilometer en let op mijn voeding (voor de kenners: hij eet Neem, Tulsi en Jaggery; red.). Ik drink en rook ook niet.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?