Opvallend: obstacle run met vrouw op de rug (VIDEO)

Het is je vergeven als je nog nooit van Sonkajärvi gehoord hebt. Het betreft immers een piepklein dorpje uit Finland, maar jaarlijks vindt er wel een zeer opmerkelijke obstacle run plaats.

In het Finse Sonkajärvi wonen 4600 mensen en die waren begin deze maand naar jaarlijkse gewoonte in de ban van het Wife Carrying World Championship.

Wat houdt dat nu in? De wedstrijd is een kleine obstacle race, waarbij de deelnemers doorheen een waterbak en over een balk moeten. Aan die onderneming begin je als duo. Het moeilijke daaraan is dat de man de vrouw op de rug moet dragen. Je moet dus op voorhand een beetje nadenken over de aanpak, kwestie dat vrouwlief geen lichte hersenschudding oploopt na een confrontatie met een houten balk.

Dit jaar was de zege voor Dimitriy Sagal en Anastasia Loginova. Het Russische duo klopte de vijfvoudige wereldkampioenen uit Finland: Taisto Miettinen en Kristiina Haapanen. Een tijd van 1 minuut en 2 seconden was goed voor de gouden plak.

De 21e editie was trouwens een vrij internationale aangelegenheid, want de 50 deelnemende koppels kwamen uit liefst 12 verschillende landen.

Bekijk zeker het bovenstaande filmpje en constateer dat Temptation Island als relatietest compleet achterhaald is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?