Opnieuw geen finisher in Barkley Marathons, Sabbe bij laatste twee

De Barkley Marathons 2022 zit erop. Geen enkele deelnemer heeft de finish gehaald. Onze landgenoot Karel Sabbe bleef als voorlaatste over, maar zijn Barkley Marathons eindigde in de wagen van een lokale sheriff ...

160 km verdeeld over 5 loops (rondes) moeten de deelnemers aan de Barkley Marathons afleggen in het Frozen Head State Park in Tennessee en dat binnen de 60 uur. Voor elke loop hebben ze maximaal 12 uur de tijd. Het parcours is niet uitgepijld. De deelnemers – een veertigal – krijgen enkel een simpel horloge mee om hun tijd in de gaten te houden en moeten vertrouwen op hun oriëntatievaardigheden.

Met Merijn Geerts en Karel Sabbe stonden er twee Belgen aan de start. Geerts moest de strijd staken tijdens de tweede ronde. Sabbe begon als leider aan ronde 4, maar daarin liep het mis. De Belgische ultralooplegende raakte de weg kwijt en verzeilde in het holst van de nacht in een dorpje waar de inwoners hem omschreven als ‘a suspicious lady dressed like an Indian’, waarna ze de lokale sheriff erbij haalden.

De verdachte ‘als vrouw verklede indiaan’ bleek dus niemand minder dan Karel Sabbe te zijn. Volgens Keith Dunn, die op Twitter intensief verslag uitbrengt over de Barkley Marathons, waren er nog meer misverstanden. Zo probeerde Sabbe een persoon aan te spreken voor hulp, maar het bleek om een vuilnisbak te gaan. Verwarring troef. Uiteindelijk bracht de lokale sheriff Sabbe terug naar de finishzone in het Frozen Head State Park.

Na de opgave van Sabbe bleef Greig Hamilton nog als enige over, maar de Nieuw-Zeelander slaagde er niet in ronde 4 binnen de tijdslimiet van 12 uur af te leggen. En zo kent de Barkley Marathons voor het vijfde jaar op rij geen finisher/winnaar. De laatste die erin slaagde was John Kelly in 2017. In de 36-jarige geschiedenis van het mythische loopevent zijn er nog maar 15 traillopers in geslaagd te finishen binnen tijd.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?