Opnieuw 4.000 lopers voor GVA Urban Trail Mechelen

Nu zaterdagavond 5 december vormen historische gebouwen en monumenten voor de tweede keer het decor voor de GVA Urban Trail Mechelen. Met 4000 deelnemers is deze nocturne loopwedstrijd over 10 km opnieuw volledig uitverkocht. Een unieke afsluiter van de NN Urban Trail Series 2015.

Zaterdag krijgen 4.000 deelnemers de kans om de sfeervol verlichte binnenstad van Mechelen al lopend te (her-) ontdekken. Net als vorig jaar staan onder andere de Dossin Kazerne, het Groot Begijnhof, het Aartsbisschoppelijk Paleis, de Kruidtuin, de Thomas More hogeschool, de Oude Vleeshalle en het Stadhuis op de parcourskaart.

Maar ook voor wie vorig jaar al deelnam, vallen er heel wat nieuwigheden te ontdekken. Zo lopen de deelnemers door onder andere de tuin van het Sociaal Huis, de ondergrondse parking Kathedraal, de tuin van het Mechelse ondernemershuis Oh!, het voormalige klooster De Noker en de theaterzaal van het professionele Mechelse gezelschap t,arsenaal. Ook maken ze voor het eerst kennis met het klooster van de orde van de Ongeschoeide Karmelietessen, waar inmiddels de burelen van afvalverwerker Indaver gehuisvest zijn. En in het stadhuis stelt burgemeester Bart Somers – die zelf ook zal meelopen – dit jaar zijn bureau exclusief open voor alle deelnemers.

Samen met Didier Devreese van seriesponsor NN geeft Schepen van sport Walter Schroons zaterdag het startschot: “Voor onze stad is de avondlijke Urban Trail een absolute meerwaarde. Na de eerste editie kreeg ik enorm veel lovende commentaren, zowel van Mechelaars als niet-Mechelaars. Ook dit jaar zullen een aantal verborgen parels opengesteld worden voor de lopers en uiteraard zal de nodige animatie niet ontbreken.”

De deelnemers aan de GVA Urban Trail Mechelen konden bij hun inschrijving 5 euro extra storten voor het goede doel. Liefst een op de vier lopers ging hierop in. De opbrengst gaat naar de twee Togo-projecten van Mechelen Mondiaal. Het ene project wordt gerealiseerd door de Mechelse vzw Togo Debout, het andere is in handen van de ngo Plan België.

Elke loper krijgt zaterdag een buff aangeboden door NN, de hoofdsponsor van de NN Urban Trail Series, waarvan de GVA Urban Trail Mechelen de laatste manche van het seizoen is. Achteraf krijgen alle deelnemers nog een soepje van Delhaize en een Maneblusser van Brouwerij Het Anker, nota bene ook een van de trekpleisters op het parcours.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?