Opnames tweede seizoen Container Cup gestart

De coronacrisis is nog niet voorbij en dus keert de Container Cup in 2021 terug op ons tv-scherm. De opnames van de kijkcijferhit van Pedro Elias en Wesley Sonck zijn deze week van start gegaan. Wij zijn uiteraard vooral benieuwd naar de resultaten van de loopproef...

Het gebeurt allemaal in een metalen container van 12 op 2,2 meter. Momenteel staat die container op de Muur van Geraardsbergen en eerder deze week werd hij gespot aan het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Net als vorig jaar tijdens de eerste lockdown zullen bekende sporters en BV’s in de coronaveilige container een unieke zevenkamp afwerken.

De deelnemers moeten eerst anderhalve kilometer lopen, vervolgens zo veel mogelijk monkey bars grijpen, een golfballetje zo ver mogelijk wegslaan, een kilometer roeien, vijf target schieten, op de bench press zo veel mogelijk kilo’s in de lucht steken en tot slot drie kilometer zo hard mogelijk fietsen. De eindwinnaars van het eerste seizoen waren wielrenner Mathieu van der Poel en atlete Hanne Claes.

Claes was ook de snelste vrouw in de loopproef. De Belgian Cheetah legde de 1500 meter af in 5:08:19. Daarmee was ze een pak sneller dan wielrenster Jolien D’Hoore (5:45:49) en zwemster Fanny Lecluyse (05:54:17). Bij de mannen liep eindwinnaar van der Poel de negende tijd (4:48:56) van de 24 deelnemers. De beste loper was voetballer Dennis Praet (4:29:18) voor veldrijder Thibau Nys (4:29:89) en atleten Dylan Borlée (4:33:09) en Jonathan Borlée (4:38:72).

Laten de atleten zich dit jaar op hun eigen domein opnieuw kloppen door een voetballer? Nog even geduld voor het antwoord, want VIER moet de namen van de deelnemers en de startdatum van de uitzending van de tweede reeks nog bekendmaken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?