Opmerkelijk: acteur in Georgische film draagt shirt van HBvL Dwars door Hasselt

In de Georgische dramafilm 'And Then We Danced' kunnen aandachtige kijkers best iets merkwaardigs spotten: één van de hoofdrolspelers draagt namelijk het deelnameshirt van HBvL Dwars door Hasselt uit 2005.
De dramafilm werd door een Zweed geregisseerd en in Georgië gefilmd. Niet meteen bij de deur dus … Eén van de hoofdpersonages is Irakli, een jonge danser die ontdekt dat hij op mannen valt: een controversieel onderwerp in het traditionele Georgië. De film werd dan ook in het geheim opgenomen. 
Frappant voor de Belgische, en voornamelijk Limburgse, kijkers is echter de passage waarin Irakli een T-shirt van HBvL Dwars door Hasselt uit 2005 draagt. Het Belang van Limburg, de krant die titelpartner is van het loopevent, wou er het fijne van weten en trok naar de Belgische verdeler Cinemien: ‘We hebben gevraagd aan de regisseur of er een verhaal achter zat, maar blijkbaar is dit een gigantisch toeval‘, vertelt Thijs Verhaeren aan de krant. ‘Georgische jongeren dragen vaak tweedehandskleding. Het zal dan ook een raadsel blijven hoe dat T-shirt uiteindelijk in de film belandde.’
Moraal van het verhaal: gooi je oude, bruikbare loopshirt niet zomaar weg, maar geef het aan een goed doel. Je doet er wellicht iemand een heel groot plezier mee. En wie weet, zie je het een paar jaar nadien plots op je tv-scherm verschijnen … . 
‘And Then We Danced’ draait nog tot 5/12 in Cinema Lumière in Maastricht.

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?