Op loopcitytrip in Brussel: ’90 procent is loopterrein’

Onder meer door het terrorisme kreeg het toerisme in Brussel de afgelopen maanden zware klappen. Nochtans nodigt onze hoofdstad uit om er een toertje te gaan lopen, ondervonden wij.

Geen betere manier om een stad te verkennen dan met de loopschoenen aan. Je komt op plaatsen waar auto en soms zelfs fiets niet kunnen komen. Je ontdekt dus veel meer.

Running.be trok eerder deze maand naar Brussel voor een loopcitytrip en dat beviel onze man uitstekend. “90% is loopterrein. Je kan er sprinten, trailen, trappenlopen, heuvellopen, veldcrossen, parkjoggen, ultralopen of cityrunnen.”

Heel zijn relaas (inclusief de 10 mooiste loopplekjes van Brussel) lees je in het zomernummer van running.be, dat nu in de winkel ligt. Je kan het artikel ook digitaal lezen via deze of onderstaande link. De fotospecial krijg je er alvast gratis bovenop.

Wil je zelf Brussel verkennen op loopschoenen? Dan is de tweede DH Brussels Urban Trail een uitgelezen kans. Die vindt zondag plaats en je kan je nog steeds inschrijven (zie hieronder).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?