Op bezoek bij de voedingsspecialiste: ‘Waar zijn je spieren?’

Over 3,5 maanden trekken enkele collega's richting Porto om er de marathon te lopen. Zoals je weet volgen wij hun voorbereiding. We gingen onlangs mee op bezoek bij de voedingsspecialist.

In het zomernummer van running.be magazine nemen we een kijkje bij het team achter onze collega’s. Zo staat Polar hen bij op het vlak van trainingsgegevens monitoren. Energy Lab (met name coach Loïc Hélin, op de foto uiterst links) zorgt dan weer voor uitgekiende trainingsschema’s.

Bij Energy Lab helpen ze onze collega’s ook met voedingsadvies. Voedingsexperte Jolien Lewyllie bestudeerde eerst de DXA-scan (die een goed zicht geeft op de lichaamssamenstelling) en gaf daarna tips om ieders situatie te verbeteren. Toen mijn gegevens voor haar neus lagen, zei ze: “Het wordt belangrijk dat je tijdens de trainingen geen spieren meer afbreekt, want je hebt er niet zoveel.”

Voorts gaf Jolien een resem goeie tips: “Vitabissen zijn goede tussendoortjes, chocomelk is een uitstekende recuperatiedrank, …”

Meer voedingstips en een stand van zaken over de Road to Porto, lees je in ons zomernummer. Je kan het hier ook digitaal lezen.

In samenwerking met Polar

Klik hier voor meer info over Polar

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?