Op bezoek bij de grootste sportclub van het land

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) beheert in Vlaanderen liefst 75.000 hectare bos en natuurgebied. Geen enkele sportvereniging beschikt over zoveel ruimte. Marleen Evenepoel is de administrateur-generaal van die organisatie en loodst ons binnen bij de grootste sportclub van het land.

Ik ben nog maar net met Marleen Evenepoel in het Grimbergse Prinsenbos, wanneer ze naar het prachtige, witte bloementapijt wijst: “Kijk eens hoe mooi het hier is, met al die bloeiende bosanemonen.” Samen het haar vriendinnen van Joggingclub Grimbergen gaat ze joggen in dit unieke decor. Met zo’n vijf hectare is het Prinsenbos een vrij klein natuurgebied, maar toch heeft het heel wat toeristische troeven. Zoals de ruïne van het 15e-eeuwse Prinsenkasteel en het Museum voor Oude Technieken.

Evenepoel zelf begon acht jaar geleden te lopen: “Dankzij Start 2 Run. Nu loop ik driemaal per week een uurtje. Er moet al veel gebeuren voor ik afhaak. Regen, wind, sneeuw of duisternis houdt me niet tegen. Ik loop vooral om mijn conditie op peil te houden, ook om mijn hoofd leeg te maken na een drukke werkdag. Maar het allerbelangrijkste van mijn hobby is misschien wel het sociale contact. Lopen is voor mij een sociaal gebeuren. Ik heb zo al veel leuke mensen leren kennen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?