Op 2 maanden klaar voor 15 km

De Port of Antwerp Havenrun is dit jaar aan haar tweede editie toe en is met een parcours van 15 km best uitdagend. Een mooi doel om tijdens de zomermaanden voor te trainen. Daarom stelde Paul Van Den Bosch volgend schema op.

Vijftien kilometer is een behoorlijke afstand. Paul Van Den Bosch geeft dan ook een aantal richtlijnen voor degenen die dit schema willen volgen: “Als je helemaal van nul begint, kan je dit beter links laten liggen. Het is niet verantwoord om op 12 weken op te bouwen naar een wedstrijd van 15 km. Dat is om blessures vragen. Om aan deze trainingen te beginnen, moet je zonder problemen drie keer per week 30 tot 40 minuten lopen aan een rustig tempo.” Een voorwaarde waar heel wat recreatieve lopers aan voldoen.

Wie de diverse trainingsblokjes van wat naderbij bekijkt, merkt dat de intensiteit beperkt blijft. Van Den Bosch verduidelijkt: “Het schema is vooral gericht op het geleidelijk aan opdrijven van het trainingsvolume. Wie alle trainingen netjes afwerkt, moet op 17 september comfortabel door de Antwerpse haven kunnen lopen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?