Onze vrouw test ‘ideale alternatief voor intervaltraining’

Een stevige core bevordert je loopprestaties, maar toch negeren veel lopers dat soort trainingen. Onze vrouw testte een concept dat daarin misschien verandering brengt.

Afterburn is een groepstraining die voor de helft uit cardio en de helft uit krachttraining bestaat (lees hier meer als je zulke trainingen combineert op 1 dag). Op een uur tijd train je onder leiding van een personal trainer je hele lichaam. Je probeert 15 à 20 minuten boven 80% van je maximale hartslag te trainen. Zo stimuleer je het calorieverbruik en profiteer je van het Afterburn-effect tot wel 36 uur na de training.

Onze vrouw testte dat concept in de Afterburnstudio in Sint-Denijs-Westrem (bekijk hier de fotoreeks). Begeleidster Isabel leerde haar het volgende: “Afterburn is de ideale vervanging voor een intervaltraining: je werkt aan je conditie, traint je snelheid en vergroot je explosiviteit.”

Hoe onze vrouw de sessie ervaren heeft, lees je in ons meinummer (nu in de winkel). Je raadpleegt het artikel hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?