Onze vrouw ontdekt het nut van wobbelturnen voor lopers

Regelmatig testen we voor jullie een fitnesstrend, en checken we vooral ook hoe nuttig die is voor lopers. Deze keer: wobbelturnen.

Wobbelwat? Ik hoor het je al denken. Mijn lesgeefster Frauke legt uit wat wobbelturnen inhoudt: “Het is een volwaardige work-out voor volwassenen, met een mix van BBB-oefeningen, pilates en aerobic.” De basis voor alle oefeningen is het wobbelboard. “Dat komt uit de vroegere vrije Nederlandse Waldorf-scholen. Daar heette het een rockerboard, maar die maken ze niet meer. Zo’n drie jaar geleden stak het Nederlandse bedrijf Wobbel het oude balansbord in een nieuw jasje met een strook vilt erbovenop. Toen werd het officiële wobbelboard geboren.”

Wat een loper natuurlijk wil weten: welke voordelen ondervind ik als ik regelmatig ga wobbelturnen? Frauke: “Het is een leuke afwisseling. Wobbelturnen is goed voor je beenspieren, maar het verbetert ook je evenwicht en core balance. Een stevige body en een goede core stability zijn nodig om dagelijks beter te functioneren en sportblessures te vermijden. Bij kinderen zorgt wobbelturnen dan weer voor een snellere lateralisatie-ontwikkeling. Alles in één, dus!”

De volledige reportage lees je in ons septembernummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.