Onze vrouw leert geweldige loopstad kennen bij deelname aan WK halve marathon

Onze journaliste Lauranne Staquet nam enkele maanden geleden deel aan het WK halve marathon. Ze keerde zonder wereldtitel terug naar huis, maar leerde wel een geweldige loopstad kennen.

Het WK halve marathon vond plaats in Valencia. De Spaanse stad noemt zich de Ciudad del Running (de Stad van het Lopen) en dat is écht niet overdreven! Overal kom je er lopers tegen, om de twee weken vindt er een loopwedstrijd plaats en de Valencia Marathon is in het late najaar al aan zijn 38ste editie toe. 

Vooral de Jardin del Turia is als loper een must om te bezoeken als je in Valencia bent. Na zware overstromingen in 1957 werd de Turia, een grote rivier dwars door Valencia, volledig drooggelegd. Die droge rivierbedding is nu omgetoverd tot de Jardin del Turia, een groot park met sportfaciliteiten en een looppad van 5,7 kilometer. Ga je op pad voor een grotere ronde, dan koppel je er een lusje door de binnenstad of een loopje langs de haven en het strand aan vast. Tip: download de app ‘Valencia Ciudad del Running’ voor nog meer leuke looproutes door de stad.

Lees de volledige reportage van Lauranne over Valencia en het WK halve marathon in ons meinummer. Of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?