Onze man wordt loopcoach: ‘Meer dan schema’s opstellen’

Energy Lab organiseert regelmatig een Coach Academy, waarbij het potentiële loopcoaches opleidt. Onze man waagde deze zomer zijn kans bij de derde editie van deze Coach Academy.

Met de Coach Academy leidt Energy Lab trainers op die in aanmerking komen om als certified coach voor hen aan de slag te gaan. De coaches begeleiden projecten bij bedrijven die met hun werknemers naar een sportief doel toewerken. Bedrijven proberen met zulke projecten de gezondheid van werknemers te bevorderen, de teamspirit te versterken, en werknemers een mooie ervaring te bezorgen. Het is naast de testlabs en topsportbegeleiding een van de belangrijkste activiteiten van Energy Lab. De certified coaches staan in voor professionele begeleiding.

Tine Bex is een van de certified coaches van Energy Lab. Bijna twee jaar geleden nam ze deel aan de eerste Coach Academy, sindsdien werkt ze deeltijds als coach: “Ik had al een opleiding LO en een doctoraat achter de rug, maar de praktische richtlijnen die ik op de Coach Academy meekreeg, gebruik ik nog altijd. Het gaat om meer dan het trainingtechnische en schema’s opstellen. Coaching is ook motiveren, de sporter helpen om de juiste doelen te stellen en hem op een goede manier feedback geven.”

De volledige reportage lees je in ons septembernummer (nu in de winkels) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?