Ons land is nieuwe 10 Miles-wedstrijd rijker

In september krijgen we een nieuwe wedstrijd op de loopkalender. Eentje over 10 Miles.

Op 10 september staat de eerste editie van de XL 10 Miles in Elsene op het menu. Het evenement vindt plaats drie weken voor de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon en is dus een ideale voorbereiding voor dit populaire Brusselse event. Deze nieuwe loopwedstrijd wordt georganiseerd door Golazo op initiatief van schepen van Sport Bea Diallo – met de steun van Dominique Doufourny, burgemeester van Elsene, en van het college van burgemeester en schepenen.

De XL 10 Miles (16 kilometer) zet de deuren open voor iedereen. Zowel startende joggers als geoefende lopers kunnen één (8 km) of twee ronden van vijf mijl afleggen langs de belangrijkste en mooiste plekjes van Elsene. “Elsene telt ruim 85.000 inwoners. Daar past een groot loopevenement bij met afstanden voor iedereen. De gemeente is heel divers en een van de mooiste van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat vertaalt zich ook naar een parcours dat er fantastisch zal uitzien. We zijn blij dat we de XL 10 Miles aan ons ruime aanbod loopevenementen kunnen toevoegen”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

De start- en finishplaats wordt later bekendgemaakt. Maar het parcours wordt een gevarieerde mix: met passages langs Flagey, het gemeentehuis, de vijvers aan het Museum van Elsene, het Europees Parlement, de Matongé-wijk, de Abdij van Ter Kameren en het Luxemburgplein.

“Joggings zijn zeer populair en hebben een belangrijke functie, want ze trekken een divers publiek aan. De multiculturele gemeenschap in Elsene is één van de belangrijkste in Brussel, maar tot nu toe konden ze nog niet genieten van een grote loopwedstrijd”, zegt Bea Diallo, schepen van Sport. Die lacune wordt dus zeer binnenkort opgevuld.

Naast de XL 10 Miles, waarbij een deel van de opbrengst naar het goede doel zal gaan, komt er voor de kinderen ook een fun run over één mijl (Kids Mile).

Er worden zo’n 3000 deelnemers verwacht voor de eerste editie. Je kan jezelf inschrijven vanaf 11 juli (11u) via de website hieronder.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?