Onderzoek bewijst: deze oefening maakt je sneller

Het is algemeen geweten dat lopers ook core-stability-oefeningen moeten doen om beter te worden. Deze oefening zou volgens wetenschappers 'het geheime wapen' zijn.

Het gaat om de zogenaamde Dumbbell Lateral Squat. Als je je daar niet meteen iets bij kan voorstellen: check het filmpje hierboven. Want volgens onderzoekers aan de George Mason University en het Springfield College is die oefening een absolute must als je een betere/snellere loper wil worden.

De onderzoekers gebruiken baseballspelers om het effect van de oefening te onderzoeken. Ze verdeelden de groep in twee, waarbij de eerste groep een korte opwarming deed. De tweede voegde daar nog een reeks Dumbbell Lateral Squats aan toe. Daarna volgde een sprinttest, waarbij de spelers op ook even moesten stoppen en van richting veranderen. De resultaten van de spelers die de squats hadden gedaan, waren merkelijk beter.

In hun conclusie raden de onderzoekers sporters aan om af en toe sprinttrainingen te doen in combinatie met de squats, om zo een betere loper te worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?