Oefeningen om calorieën te verbranden op het strand

Tweemaandelijks helpt profatlete Axelle Dauwens je bij je trainingen. Deze keer trekt ze naar het strand.

In ons huidig running.be magazine zet Axelle Dauwens enkele oefeningen op een rij waarmee je een strandcircuit kan maken: “Dit soort training heeft een effect op je stabiliteit, beweeglijkheid en conditie. Op de instabiele oppervlakte heeft je lichaam het moeilijker om een oefening correct uit te voeren. Bovendien doet de extra weerstand van het zand je meer calorieën verbranden.”

Twee oefeningen van het circuit vind je hieronder. De rest lees je in ons magazine – nu in de winkel – of hier digitaal.

1. Schaatsten

Begin met gebogen knieën en een rechte rug. Spring met je rechtervoet licht voorwaarts in een hoek van 45°. Probeer hierbij de grond niet te raken met je linkervoet en hou het evenwicht binnen je heupgewricht. Zwaai met je linkerbeen (dat achter je hangt) en land op je linkervoet. Zwaai tijdens de sprong telkens je tegenovergestelde arm mee. Je armen zijn belangrijk voor je evenwicht. Doe zo’n 20 sprongen. Hoe dieper je door je knieën buigt, hoe intensiever de oefening.

2. Twist plank

Begin in plankpositie met de handen onder de schouders. Je benen en bekken vormen een rechte lijn. Breng je rechterbeen, gestrekt, onder je lichaam in de richting van je linkerhand. Hierbij maak je een twist in je bovenlichaam. Probeer de plank zo recht mogelijk te houden ? een veelvoorkomende fout is dat je zitvlak de lucht in gaat. Doe 15 herhalingen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?