Oefeningen voor een beter en sneller herstel

Hoeveel uren per week ga je lopen? En hoeveel tijd investeer je in herstel? Terwijl je de eerste vraag nog relatief makkelijk kan beantwoorden, is de vraag over herstel vaak minder makkelijk te beantwoorden. Je zou er toch beter rekening mee houden, want je herstel is net zo essentieel als je training zelf om een betere en sterkere sporter te worden.  

Bij BLACKROLL® – expert op het gebied van fasciatraining en regeneratie – kennen ze het belang van een goede recuperatie al langer. Zonder herstel geen goede sportprestatie. In feite bouw je geen spieren op tijdens de inspanning zelf: je spieren groeien terwijl je herstelt, tussen je inspanningen door. Maar hoe haal je nu alles uit je herstel? In het nieuwste RunningBE magazine presenteren we je samen met BLACKROLL verschillende mogelijkheden voor een beter én sneller herstel na het sporten.

Ook geven we je enkele eenvoudige oefeningen mee die je thuis of op je trainingsclub zelf kan toepassen voor een effectief herstel. De methodes en oefeningen vind je terug in het september/oktobernummer van RunningBE. Op ons YouTube-kanaal kan je ook de juiste uitvoering van drie uitgelichte oefeningen bekijken.

 

Ook op ons YouTube-kanaal: een postrun-stretchsessie van Annick Cuvelier, auteur van het boek ‘Slimmer sporten met yoga’. Speciaal voor de RunningBE-lezers deelt ze een van haar yogasessies, waarbij er gefocust wordt op het herstellen van je lichaam na een loopwestrijd of -training.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?