Nu al 400.000 (!) aanmeldingen voor marathon

Wie volgend jaar wil deelnemen aan de marathon van Londen, zal een flinke dosis geluk moeten hebben. Het aantal aanmeldingen overstijgt het aanbod borstnummers andermaal enorm.

Dit jaar wilden liefst 386.000 lopers meedoen aan de prestigieuze marathon van Londen. Aangezien die wedstrijd plek heeft voor ‘slechts’ 40.000 deelnemers, moest de organisatie veel mensen ontgoochelen. Het merendeel van de borstnummers werd toegekend per lottrekking.

Dat zal voor de volgende editie niet anders zijn, want er hebben zich zo mogelijk nog meer mensen aangemeld. De organisatie laat weten dat de teller al is opgelopen tot boven de 400.000. Een record. Opvallend: bijna de helft van de potentiële deelnemers liep nog nooit eerder een wedstrijd van 42,195 km. Maar of daar op 28 april van volgend jaar verandering in komt in de Engelse hoofdstad, is gezien de enorme belangstelling maar zeer de vraag. In oktober weten we wie de gelukkigen zijn.

De Belgen die achter het net vissen, hebben wel een waardig alternatief. Op 28 april 2019 vindt ook de grootste Belgische marathon plaats: de AG Antwerp Marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?