Nieuwste schoen van Nike: voor alle weersomstandigheden

Nike pakt uit met de LunarEpic Flyknit Shield. Een opvolger van de de LunarEpic Flyknit en een schoen die je volgens de producent in alle weersomstandigheden kan gebruiken.

Nike ontwierp enkele jaren geleden de LunarEpic Flyknit. De bedoeling van de producent was om een schoen te creëren die je nauwelijks voelde, soepel om je voeten zat en over een zachtheid beschikte die zich aanpaste aan je lichaam in beweging. In feite heeft opvolger LunarEpic Flyknit Shield exact dezelfde troeven, met dat verschil dat je deze schoen in alle weersomstandigheden kan gebruiken. Geen overbodige luxe met nattere en koudere periodes die eraan komen. 

De bovenzijde uit een stuk van de Flyknit is gemaakt met DWR (duurzaam, waterafstotend) gecoate TPU-draad en een waterafstotende binnenschoen die de voeten warm en droog houdt. Het met laser uitgesneden profiel van de zool – voor het patroon zochten de makers inspiratie bij autobanden – bevat groeven die de oppervlakte en de tractie groter maken en het water beter afvoeren. De middelhoge kraag van de schoen geeft een vaste en dynamische pasvorm die de natuurlijke beweging van enkel en voet benadrukt.

De ontwerpers van Nike testten verschillende geometrische zoolpatronen bij lopers in harde winteromstandigheden en op de modderige, besneeuwde paden van de Rocky Mountains in Colorado. In de vroege lente werden de zolen ook nog getest in smeltwater waar lopers meer tractie en bescherming tegen vocht nodig hebben. Ze vonden een zool met een stevige grip op verschillende ondergronden die het water bij elke stap van onder de schoen afvoert. Het profiel wordt met een precisielasertechniek in de zool van IU-schuim uitgesneden waardoor het afrollen van de voet heel vlot verloopt en de stuwenergie maximaal is.

Mensen die deze schoen willen kopen, moeten nog heel even geduld hebben. Hij is beschikbaar vanaf 3 november en heeft een adviesverkoopprijs van 190 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?