Nieuwe wedstrijd: HavenChallenge

De HavenChallenge is een nieuwe, originele en uitdagende run met hindernissen in de Antwerpse haven. Het parcours van zo'n 10 km slingert langs dokken en kranen, maar ook door loodsen en over containers.

De Havenrun die twee jaar plaatsvond op en rond de voormalige Opel-site wordt dus in een compleet nieuw jasje gestoken. Ruim 20 obstakels moeten de deelnemers op het parcours van 10 km overwinnen tijdens de HavenChallenge. Dit keer niet door water of modder, maar door, langs en over hindernissen die eigen zijn aan de haven. Alles speelt zich op 16 september af op het Oosterweeleiland waar het krioelt van de havenactiviteit.

Teams en bedrijven

Je kan de uitdaging individueel aangaan, maar ook in teams van minimum 10 deelnemers. De beste acht tijden van de groep bepalen het resultaat. Voor bedrijven is er het HavenChallenge Business Pakket met onder andere 10 individuele deelnames, opname in het BDO Bedrijvenklassement en toegang tot de BDO Business Lounge waar je met de collega’s en deelnemers van andere bedrijven gezellig kan nakaarten en genieten van een hapje.

“We zijn erg enthousiast over deze nieuwe formule. Heel wat havenbedrijven zetten niet alleen hun poorten open, maar werken ook actief mee aan het parcours. De betrokkenheid is groot en iedereen wil er iets spectaculairs van maken. De formule is uniek en wijkt af van zowel de traditionele loopwedstrijd als de gekende obstacle runs. Iets nieuws dus”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Jacques Vandermeiren, CEO van het Havenbedrijf: “Het Havenbedrijf is voor het derde jaar op rij een trotse partner van dit sportieve evenement. We zijn enorm tevreden dat nieuwe bedrijven bereid zijn gevonden om hun deuren open te stellen voor bezoekers die ze normaal gezien niet over de vloer krijgen. Lopers zullen op die manier weer een nieuw stukje van de haven kunnen ontdekken. Een nieuw stukje betekent vanzelfsprekend nieuwe verwondering over de veelheid en de diversiteit activiteiten die er plaatsvinden.”

Inschrijven kan vanaf dinsdag 20 juni, 11 uur, via onderstaande link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?