Nieuwe routes in De Averegten

Er komen betere voorzieningen voor de zachte recreant in Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg. Om tegemoet te komen aan het toenemend aantal bezoekers werd er gezocht naar nieuwe mogelijke routes voor zowel fietsers als wandelaars.

De plattegronden op de infopanelen aan de verschillende ingangen van het domein zullen aangepast worden en in het domein komen er nieuwe bordjes die aangeven wat mag en wat niet mag. Momenteel zijn fietsers toegelaten op een gedeelte van de rode route. Vanaf augustus 2014 kunnen fietsers de volledige rode route die het domein omcirkeld volgen. Voor de wandelaars worden een aantal bijkomende routes voorzien zodat zij aangenaam en rustig kunnen blijven wandelen in het domein.

Joggers kunnen hun individueel trainingsprogramma blijven uitstippelen op het looppad. Deze omloop met een lengte van 3 km werd aangelegd op het bestaande dolomietenpad en volgt ook de rode route. Het startbord met raadgevingen en opwarmingsoefeningen staat aan de centrale parking. De huidige fit-o-meter wordt afgebroken en vervangen door een alternatief.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.