Nieuwe permanente trailparcours (op komst) in Wallonië

Ook in Wallonië wordt er massaal meer gewandeld en gelopen sinds de uitbraak van de coronapandemie. Vooral trailrunning zit in de lift en enkele gemeentes spelen daar handig op in.

Eind vorige maand heeft de gemeente Hoei vier nieuwe permanente parcours voor trailrunners laten uittekenen. Goed voor in totaal meer dan 60 km loopplezier, met daarbij ook een passage over de beruchte Muur van Hoei, bekend uit de wielerklassieker de Waalse Pijl.

Ook de gemeente Godinne is volop bezig met de ontwikkeling van een permanent trailparcours en in Namen, de hoofdstad van Wallonië, wordt er deze week op de gemeenteraad gesproken over mogelijke investeringen met betrekking tot de uitbouw van trailparcours.

De eerste Waalse gemeente die inzette op trailrunning was Herbeumont in 2014. Het grootste tot dusver gerealiseerde project is ExtraTrail, dat sinds 2015 de gemeentes Spa, Stoumont, Jalhay, Stavelot, Theux, Trois-Ponts en Malmedy verbindt. Met uitgetekende parcours over in totaal 650 km is ExtraTrail een van de grootste Europese trailnetwerken in de natuur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?