Nieuwe loopwedstrijd voor echte doorzetters

Wie zijn doorzettingsvermogen eens aan een serieuze test wil onderwerpen, kan misschien een nieuwe wedstrijd in het Canadese Calgary overwegen.

Dave Proctor is een ultraloper die komende zomer zijn eerste wedstrijd zelf organiseert. Het wordt een zogenaamde last man standing-race. Met andere woorden: de wedstrijd stopt pas als de laatste loper het voor bekeken houdt.

De Outrun Backyard Ultra vindt plaats op 21 juni in Bragg Creek Provincial Park in Calgary. Daar ligt een parcours van 6,71 kilometer met 120 hoogtemeters. De deelnemers moeten zo’n rondje telkens binnen het uur afwerken. Hoe sneller ze ‘binnen zijn’, hoe meer rust ze hebben vooraleer ze aan de volgende ronde moeten beginnen. Er is ook alleen een prijs voor degene die als laatste overblijft: 900 euro. Wie zich nu afvraagt hoelang deelnemers aan zulke events doorgaan … Bij een gelijkaardige wedstrijd hield Johan Steene het vorig jaar na 68 uur voor bekeken. Er stond toen 452,8 kilometer op zijn teller.

De opbrengsten van Proctors wedstrijd gaan trouwens integraal naar Outrun Rare, een fonds dat de ultraloper mee oprichtte en waarmee hij aandacht vestigt op zeldzame ziektes.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?