Nieuwe Belgische loopwedstrijd: 3 marathons in 1 dag, parcours van 4 km, 7 finishers

Het voorbije weekend vond de Balenbergse Triple Marathon plaats. Nog nooit van gehoord? Kan best, want het was nog maar de eerste editie. De wedstrijd zelf is er eentje om u tegen te zeggen.

De Balenbergse Triple Marathon is niet van de poes: 3 marathons in 1 dag. Een ander opmerkelijk gegeven is het parcours: het crossparcours van het Sven Nys Cycling Center in Baal. Wie een marathon op die omloop wil afwerken, moet er 10 rondjes (van 4,2 km) lopen. Extra moeilijkheid: wie vertrouwd is met het crossparcours in Baal, weet dat de Balenberg er deel van uitmaakt, en dat het dus allerminst vlak is

Zaterdagochtend om 5u begonnen de 13 deelnemers van de eerste Balenbergse Triple Marathon aan hun tocht. De eerste marathon ging in wijzerzin, de tweede (die om 11u vertrok) ging in tegenwijzerzin. Er was telkens een tijdslimiet van 7 uur. Voor de laatste marathon – die om 17u vertrok en opnieuw in wijzerzin liep – hadden de deelnemers 8 uur om binnen te komen. 

Robin Velghe uit Wingene kwam als winnaar van deze wedstrijd uit de bus. Hij deed er 13u03’22” over. Goed voor een gemiddelde snelheid van 9,80 km/u. Hij had ook een ruime voorsprong op de tweede (Jos Snoeks in 15u28’06”) en derde (Ghislain Dops in 16u28’16”). Ook Jan Spitael, Olivier Kronal en Luc Van Laenen haalden de finish. Inge Lens bracht het totaal aantal finishers op 7 stuks. Zij was de enige vrouw die de hele onderneming tijdig afwerkte (18u19’31”) en mag zich dan ook de laureate van dit evenement noemen. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?