Nieuw: Zoom Pegasus Turbo

Nike heeft een klassieker in een nieuw jasje gestoken. De Nike Air Zoom Pegasus kreeg een update naar de Nike Zoom Pegasus Turbo.

De Nike Zoom Pegasus Turbo doet wat denken aan de Nike Zoom Vaporfly Elite en 4%. Niet onlogisch, want de ontwerpers inspiereerden zich op die schoenen voor de creatie van de Turbo. Bovendien beschikt deze nieuwste Nike-telg over dezelfde middenzool met responsief ZoomX-foam (85% energieteruggave) en aerodynamische hielvorm. 

Wat moet je nog weten over de Pegasus Turbo?

* De offset van 10 mm en voorvoet van 12 mm hoog zijn ontworpen zodat lopers meer energie opslaan, wat resulteert in een hogere energieteruggave.

* Het bovenwerk bestaat uit een naadloos, doorzichtig gaas (waardoor de Flywire-kabels zichtbaar zijn die samen met de veters meer ondersteuning bieden wanneer je ze strakker trekt).

* Een brede racestreep loopt van de bovenkant van de tong tot voorbij de voorvoet. De enkelbescherming is zo ontworpen dat de rand wegloopt van de achillespees om wrijving of irritatie op deze gevoelige plek te vermijden.

* De schuin aflopende hiel bevat Nike React-foam, voor meer duurzaamheid en stabiliteit.

* Het wafelvormige patroon in de rubberen buitenzool helpt schokken te absorberen en verbetert de grip op verschillende ondergronden.

De schoen is vanaf 2 augustus wereldwijd beschikbaar en kost 150 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?