Nieuw wereldrecord op virtuele Beer Mile World Classic

In België en in onze buurlanden kunnen we dankzij Keep Moving virtueel aan loopwedstrijden blijven deelnemen. En nu de lockdown achter de rug is, mogen we na afloop iets gaan drinken op café. In Canada doen ze het anders...

In 1989 vonden 7 prettig gestoorde Canadezen een nieuwe loopdiscipline uit: de Beer Mile. Dat gekke idee groeide in de loop der jaren uit tot een groots internationaal loopevent: de Beer Mile World Classic. De voorbije jaren waren onder andere San Francisco, Vancouver, Londen en Berlijn gaststad.

Bij de Beer Mile moet je op een atletiekpiste vier rondjes afleggen, 1600 meter in totaal dus. Voor elke ronde drink je een pintje met een alcoholpercentage van minstens 5%. In totaal drink je dus vier keer. Blijft er meer dan 100 milliliter in je glas achter, dan word je gediskwalificeerd.

Door de coronacrisis zag het ernaar uit dat de Beer Mile World Classic dit jaar niet zou doorgaan, maar de organisatoren riepen een virtuele editie in het leven. Tussen 21 en 27 juni konden de deelnemers op eigen houtje een Beer Mile lopen en het filmpje van hun loop/drinkprestatie uploaden. Op 4 juli werden de resultaten bekendgemaakt in een compilatievideo.

De nieuwe wereldkampioen bij de mannen is de Amerikaan Chris Robertson met een tijd van 4 minuten en 38 seconden. Bij de vrouwen won zijn landgenote Alison Grace Morgan in 6 minuten en 16 seconden, goed voor een nieuw wereldrecord. Daar mag op geklonken worden, cheers!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?