Nieuw RunningBE magazine: boordevol zomerse, sportieve en gezonde inspiratie!

In het nieuwste RunningBE magazine lees je dit keer alles om er een sportieve topzomer van te maken. Op onze cover schittert niemand minder dan marathonfenomeen Bashir Abdi, die jouw zomers loopvuur nog meer aanwakkert.

In het nieuwste RunningBE magazine lees je dit keer alles om er een sportieve topzomer van te maken. Op onze cover schittert niemand minder dan marathonfenomeen Bashir Abdi, die jouw zomers loopvuur nog meer aanwakkert. Verder krijg je de beste tips om te lopen op reis, ontdek je toffe looproutes aan onze Belgische kust en laten we je even wegdromen bij de meest idyllische loopplekken. Dit en veel meer lees je in het juli/augustusnummer van RunningBE. Ontdek het hier!

Bashir Abdi

De olympisch bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen rolde ‘per ongeluk’ in de loopsport. Nu kan Bashir Abdi niet meer zonder. “Ook als ik stop met topsport, zal ik blijven lopen. Het is mijn medicijn.” Wij zochten de sympathieke Gentenaar op in aanloop van het WK in Eugene.

Zomerspecial

Naar jaarlijkse gewoonte zit het julinummer boordevol tips om er een sportieve zomervakantie van te maken. We vroeger ervaringsdeskundigen hoe je je sportroutine op reis kan volhouden en welke tips zij hebben om je loopjes op je vakantiebestemming in alle plezier te laten ver-lopen. In onze special ‘Lonely Planet voor lopers’ laten we je wegdromen bij verrassende loopbestemmingen over de hele wereld. Welke zet jij op je bucketlist?

Ga je komende zomer liever wat dichterbij op ontdekking? De zomerperiode leent zich perfect om (vaker) naar onze Belgische kust te trekken. Vergeet dan zeker ook je loopschoenen niet, want de kust biedt tal van mooie looproutes om te ontdekken. Wij gingen alvast voor jou op verkenning.

Loophouding

Wil je efficiënter lopen? Begin dan bij de basis en stel je loophouding op punt. Een correcte loophouding en -techniek bespaart je niet enkel meer energie, maar vermindert ook je blessurerisico. Met enkele kleine verbeteringen kan je al een groot verschil maken en sneller lopen met minder moeite. Wij leggen uit hoe.

Voeding: 100% summerproof

Ook dit keer krijg je gezonde voedingstips en -inspiratie: ontdek snel onze recepten voor een gezonde smoothie bowl en lees onze tips om zorgeloos te genieten van al die zomerse BBQ’s. 100% summer- en healthproof? Check!

& verder:

  • Motivatiedip? Ontdek de boeiende loopkalender van het najaar
  • 5 halve marathons om voor te trainen
  • Op zoek naar de roots van onze loopcultuur: op verkenning in TrackTown USA – Eugene
  • Zomerse boekentips voor sporters
  • Van conditietest tot finish: hoe onze man zich voorbereidde op zijn eerste bergultraloop

Ontdek HIER alle onderwerpen van het juli/augustusnummer.

Bestel RunningBE magazine hier online

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?