Nieuw: Lampiris Leuven Nature Trail & Walk

Donderdag werd in het Stadskantoor van Leuven de gloednieuwe Lampiris Leuven Nature Trail & Walk voorgesteld. Op zondag 23 september staat de eerste editie van deze unieke trailrun en -walk op de kalender.

De Lampiris Leuven Nature Trail & Walk krijgt een zeer opmerkelijk begin: de lopers sporen na ontvangst van hun deelnamepakket vanuit Leuven Station richting de vertrekpunten in Sint-Joris-Weert en Oud-Heverlee. 

“Om de lopers op weg te helpen, versterkt NMBS de capaciteit van haar treinen op weg naar de start van het parcours. Het ecologische karakter van de organisatie krijgt bovendien een extra boost door het gebruik van een systeem zonder tickets. De deelnemers zullen de QR-code van hun biljet letterlijk op de borst dragen, dus geen papierverspilling of overvolle vuilnisbakken”, zegt Bart De Groote, Algemeen Directeur Marketing & Sales van NMBS. Na een vrij vertrek (je tijd begint te lopen wanneer je de timingmat bij het verlaten van het station in Oud-Heverlee of Sint-Joris-Weert overschrijdt) loop of wandel je volledig door het groen en dwars door het schitterende Meerdaalwoud, Heverleebos en via de prachtige Abdij van Park terug richting Leuven centrum om te finishen voor het Stadskantoor.

“Dit is een mooie aanvulling op ons aanbod van sportactiviteiten en -evenementen. Heel wat evenementen draaien tegenwoordig rond de beleving, zoals onze Leuven Night Run. Met de Lampiris Leuven Nature Trail hebben we nu ook een belevenisloop door de Leuvense natuur“, vervolgt Erik Vanderheiden, schepen voor Sport van de Stad Leuven.

Deel van serie

De Lampiris Leuven Nature Trail is de vierde afspraak uit de Lampiris Nature Trail Series, de verzameling van de meest groene loop- en wandelevenementen van ons land. Tijdens de Lampiris Nature Trail Series lopen de deelnemers doorheen de mooiste plekjes natuur in ons land. Zowel ervaren trailrunners als nieuwe lopers en wandelaars die op zoek zijn naar hun eerste trailervaring zijn welkom!

Deelnemers aan de Lampiris Leuven Nature Trail hebben de keuze uit 3 afstanden:
*Start vanuit station Oud-Heverlee: 11 km (Run & Walk)
* Start vanuit station Sint-Joris-Weert: 16 km (Run & Walk) en 25 km (Run).

De organisatie wil de impact op de omgeving bewust zo beperkt mogelijk houden en neemt daarom de nodige maatregelen. Zo gebeurt de drankbevoorrading uitsluitend via herbruikbare bekers en worden er verschillende eco-teams ingezet op het parcours. Daarnaast worden deelnemers aangemoedigd om duurzame mobiliteitskeuzes te maken bij hun verplaatsingen van en naar het event.

“Wandelaars en lopers puur, ecologisch en met respect voor de natuur laten genieten van het prachtige Meerdaalwoud en Heverleebos, daar werk ik met veel plezier aan mee. Bovendien is dit een voorbeeld van #duurzaamtoerisme waarbij onthaalzones (Torenvalk, Speelberg) niet overspoeld worden met auto’s, maar openbaar vervoer maximaal ingezet wordt. Dat organisator Golazo de natuur financieel mee ondersteunt, is een mooi voorbeeld van een win-winsituatie”, aldus Marc Struelens boswachter in Heverleebos en Meerdaalwoud.

De inschrijvingen openen op vrijdag 15 juni, om 11u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?