Nieuw initiatief wil kinderen ‘fit naar school’ laten gaan

Fit naar School, zo heet het proefproject waarmee het stadsbestuur van Oostende en Energy Lab kinderen op een actieve manier naar school laat komen.

Energy Lab speelt al een belangrijke rol in meer dan 800 scholen waar het One Mile a Day-project loopt. Kinderen leggen dagelijks 1,6 kilometer af op school. In samenwerking met het stadsbestuur van Oostende volgt nu het proefproject Fit naar School. De bedoeling daarvan is om meer leerlingen met de fiets of te voet naar school te laten komen.

Hoe werkt het?

De kinderen kunnen aan de hand van high five-palen hun actieve verplaatsing naar school registreren via een persoonlijk polsbandje. Iedere high five wordt meteen doorgestuurd naar het online ‘Fit Naar School’-platform waar klassen en scholen uitgedaagd worden om zo veel mogelijk punten te verzamelen. De leerlingen worden met beloningen gemotiveerd om zich actief naar school te begeven.

“Als er zelfs maar een kleine stijging is van het aantal leerlingen dat met de fiets of te voet naar school komt, is het proefproject een succes. We gaan dan bekijken hoe we het project kunnen verderzetten en uitbreiden naar andere scholen”, zegt Oostends schepen van Onderwijs, Tom Germonpré.

De 4 deelnemende scholen aan dit proefproject zijn OLVO Vuurtoren, De Morootjes, De Puzzel en de Sint-Lodewijksschool.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?