Nieuw in België: elektrotherapiepleister die pijn blokkeert

De Franse groep Urgo lanceerde donderdagmiddag een elektrotherapiepleister in ons land.

Veel landgenoten kampen met een chronische pijn, wat allerlei onaangename gevolgen met zich meebrengt. De elektrotherapiepleister van Urgo wil de strijd aangaan met acute en chronische pijn.

De pleister heeft een minuscule ingebouwde batterij en blokkeert de pijn dankzij een stroom die door de huid naar de hersenen gaat. Je kan de patch op diverse plekken aanbrengen, waarna automatisch een sessie van 20 minuten begint. Om de 2 minuten wisselt de pleister van modus. In modus 1 wordt de overdacht van pijn naar het ruggenmerg en de hersenen geblokkeerd. In modus 2 wordt de endorfine-aanmaak gestimuleerd om de pijn natuurlijk en langdurig te stoppen. Je regelt zelf de intensiteit van de stroom (15 niveaus). Het effect is niet pijnlijk en veroorzaakt ook geen spiersamentrekkingen.

Volgens Urgo helpt deze patch bij gewrichts-, spier-, zenuw- en rugpijn en is het een aanvulling op de behandeling door een arts of gezondheidsprofessional. Maar net zo goed doet het dienst als eerste hulp bij acute pijn. De patch is voor 49 euro beschikbaar bij de apotheker en gaat 60 behandelingen mee.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?