Nieuw: Havenland Run & Walk

Op 3 en 4 november staat de eerste editie van de Havenland Run & Walk op de kalender. Deelnemers genieten op zaterdag en zondag van een prachtig stukje natuur, met de Antwerpse haven als achtergrond.

Het nieuwe loop- en wandelconcept werd donderdag voorgesteld in Golfclub Beveren …

Deelnemers aan de Havenland Run & Walk kunnen kiezen voor een unieke nachtloop of -wandeling op zaterdagavond of voor een ochtendloop op zondag. Wie houdt van een uitdaging en verschillende parcours wil ontdekken, kan beide dagen meelopen of wandelen. De afstanden op zaterdag zijn 6 of 11 km. Op zondagochtend is er opnieuw een 6 km, maar ook een 13 en 24 km.

“Het is een schitterend stukje natuur dat we in Havenland ontdekt hebben. Een natuurloop of -wandeling zo dicht bij Antwerpen gaat heel wat sportievelingen aantrekken”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Wat het helemaal uniek maakt, is de grootsheid van de haven op de achtergrond. Daarom wilden we naast een ochtendeditie ook een avondeditie inplannen. De stille natuur met daarnaast de Schelde en de duizenden lichtjes van de haven zorgen voor een fantastisch schouwspel.”

De start en finish liggen bij Sporthal de Perel in Kallo. Na de start brengt het parcours deelnemers langs het Rietveld Kallo, voorbij Fort Sint-Marie, het dorpscentrum, … De haven verlies je nooit uit het oog.

“Wie de Haven van Antwerpen zegt, denkt aan dokken, kranen, sluizen en schepen. Maar rondom en zelfs midden in deze wereldhaven vind je evengoed gezellige dorpen, akkers, velden en natuurgebieden. De Havenland Run & Walk laat je kennismaken met beide aspecten en voert je van imposante containerterminals tot verborgen stukjes natuur. De ideale manier om op een sportieve manier de diversiteit van de haven te ontdekken”, aldus Peter Van de Putte, CEO MLSO, en Jacques Vandermeiren, CEO Havenbedrijf Antwerpen.

Ook gemeente Beveren is bijzonder enthousiast over dit nieuwe sportevenement op hun grondgebied. Burgemeester Marc Van de Vijver: “Beveren is een echte sportgemeente. Niet alleen de professionele (top)sporters, maar ook de recreatieve sporters komen in Beveren aan hun trekken en kunnen beschikken over een uitgebreide, moderne infrastructuur. Deze nieuwe Run & Walk zal veel sporters van Beveren en ver daarbuiten charmeren. Tegelijkertijd ontdekken ze ook een prachtig stukje natuur van onze unieke gemeente.” Schepen van Sport Katrien Claus vult aan: “Eind vorig jaar openden we de loopomloop Kallo. Ook deze Havenland Run & Walk speelt zich af in de groene en blauwe gordel rond Kallo. Waar anders dan in Kallo kan je op zo een korte afstand deze verscheidenheid zien?”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?