NIEUW: Brugge krijgt belevingsmarathon

Belangrijk nieuws vandaag in Brugge. De Stad Brugge verwelkomt volgend jaar in samenwerking met Golazo sports liefst drie nieuwe en groots opgezette sportevenementen.

Over welke evenementen gaat het?

1. Belevenismarathon

In het najaar van 2017 staat er een compleet nieuwe marathon op de kalender. Eentje met internationale uitstraling voor lopers én wandelaars en met de stad Brugge als decor. Er zullen twee afstanden aangeboden worden: een 21 km en uiteraard de volle 42,195 km. Om die zware fysieke beproeving haalbaar te maken voor sporters van verschillende niveaus, zal bijzondere aandacht gaan naar beleving onderweg. Er wordt gemikt op deelnemers uit 40 verschillende landen.

2. Bike-festival

Voor recreatieve fietsers vindt er in het weekend van 17 en 18 juni een Bike Festival plaats.

3. Nieuwe fietswedstrijd

Op zondag 18 juni komt het internationale wielerpeloton naar Brugge. De renners bekampen elkaar in een UCI 1.1-wedstrijd (Europe Tour) met start op de Brugse Markt en aankomst in het hart van de historische binnenstad. Het parcours slingert langs de mooiste plekjes van de stad en de provincie.

Het collège van burgemeester en schepenen keurde op 10 oktober een overeenkomst voor vijf jaar goed aangaande de drie nieuwe sportevenementen. Burgemeester Renaat Landuyt: “Na het verlies van de start van de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen gingen we op zoek naar een alternatief. Het voorstel van Golazo sports past perfect in dit plaatje met initiatieven in de twee sporten die de stad het meest na aan het hart liggen: wieler- en loopsport.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?