Nieuw: Alpro Urban Walk Series

In Brugge werd het gloednieuwe wandelconcept Alpro Urban Walk Series uit de doeken gedaan. Op zondag 2 juni is de historische Brugse binnenstad het decor voor de allereerste editie van deze unieke wandelseries. Inschrijven is nu mogelijk.

Naar analogie met de Keytrade Bank Urban Trail Series kunnen nu ook wandelaars dankzij de Alpro Urban Walk Series unieke en exclusieve locaties ontdekken in de mooiste steden van ons land. “We merken de laatste jaren dat er een toenemende vraag was naar kwalitatieve en leuke wandelevents in Vlaanderen. Met de Alpro Urban Walk Series spelen we daar graag op in en bieden we de deelnemers een unieke beleving. Wandelen is hipper dan ooit, maar liefst 32% van de sportende Vlamingen wandelt. Daarmee is wandelen de 2de populairste sport in Vlaanderen. In 2019 staan er 4 steden op de wandelkalender, met Brugge als bakermat van de Urban Walk Series”, aldus Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Het parcours zal ongeveer 10 km zijn en wordt de komende weken tot in detail uitgewerkt. De organisatie mikt op 10 exclusieve locaties die de deelnemers bezoeken tijdens de wandeling. De locaties worden de komende weken en maanden bekendgemaakt. Al licht de organisatie toch al een tipje van de sluier. De start wordt gegeven in hogeschool Howest. De passage doorheen de prachtige neogotische sportzaal van de hogeschool, de laatste in Europa en een beschermd monument, is één van de parels op het parcours.

“We zijn een stad met een rijke historiek, maar we streven ook dagelijks naar vernieuwing en innovatie, onder meer in ons sport- en beweegaanbod”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Het openingsevenement van de Urban Walk Series sluit daar perfect bij aan. Naast de traditionele hotspots zullen deelnemers heel wat meer verborgen pareltjes van onze prachtige binnenstad kunnen ontdekken.”

Gezond eten & bewegen

Voor titlepartner Alpro gaan gezond eten en bewegen hand in hand. “Net zoals Alpro mensen wil laten ontdekken hoe lekker plantaardige producten kunnen zijn, willen we via de Urban Walks mensen laten ontdekken hoe makkelijk het is om te bewegen. Dit partnership past perfect in onze ‘Make the move’-campagne waar we naast voeding, de nadruk leggen op het belang van bewegen voor de gezondheid van onze consumenten”, zegt Stephen Gelders, Country Director van Alpro Belux.

De Diabetesliga wordt het goede doel van de Alpro Urban Walk Series. En de link is duidelijk, want beweging is een essentiële pijler in zowel de preventie als de behandeling van diabetes (type 2). “Dat idee willen we samen met onze partner Sanofi promoten, want het is nog veel te weinig gekend bij het brede publiek. Bovendien, om diabetes te voorkomen moet je geen topprestaties leveren. Een matig intensieve vorm van bewegen zoals wandelen, wanneer dit dagelijks voor een halfuurtje wordt beoefend, helpt al enorm in de strijd tegen diabetes en de gevolgen ervan. Elke stap telt echt, letterlijk dan. Wie regelmatig beweegt heeft zijn bloedsuikers beter onder controle, verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, en voelt zich gewoon ook fitter, zowel fysiek als mentaal. Initiatieven zoals de Alpro Urban Walk kunnen enorm bijdragen om de bewustwording rond diabetes te verhogen en op een laagdrempelige manier mensen aan het bewegen te zetten”, zegt Frederik Muylle van de Diabetesliga.

Brugge proeven

Deelnemers kunnen op 2 juni ook letterlijk van Brugge proeven. Alpro trakteert de deelnemers op een gezond ontbijt en iedereen zal aan de finish een Brugse Zot krijgen. Het startschot wordt gegeven om 8.30u, daarna kunnen de wandelaars vrij vertrekken tot 10.30u. Er is in eerste instantie plaats voor 3000 deelnemers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?