Neptunus Run ultieme afsluiter van KBC Spartacus Series

De spectaculaire Neptunus Run was zondag de zware afsluiter van de KBC Spartacus Series. 3300 deelnemers trotseerden weer en wind in Nieuwpoort. Zo'n duizend daarvan mochten zich nadien een complete Spartacus noemen.

Het duizendtal Spartacussen nam immers deel aan de zes runs van de KBC Spartacus Series en kan zich nu minstens een jaar op de borst kloppen als de ultieme Spartacus. Zij kregen een medaille en ontvangen een Spartacus-rugzak voor hun moed en zelfopoffering tijdens de zes runs.

Daarvoor moesten zondag wel nog 25 hindernissen overwonnen worden. Zes daarvan lagen op het strand, een record. Voor de deelnemers zal dat record eerder een vloek geweest zijn, want de 2 kilometer langs het strand lag er bijzonder zwaar bij. De regen maakte het zand lastiger om door te lopen en de wind zorgde voor extra narigheid. Na 10 kilometer zat de helse tocht er gelukkig op. Een editie voor echte doorzetters, en dat op de laatste editie van deze KBC Spartacus Series.

Na de wedstrijd kreeg elke deelnemer nog een Brugse Zot van brouwerij De Halve Maan. Een knipoog naar het gekke idee om in de regen en wind hindernissen op het strand te overwinnen? Alleszins kende de KBC Spartacus Series een sterke afsluiter met alle ingrediënten waar een echte Spartacus Run om draait.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?