Mooi debuut voor GVA Dwars door Turnhout

Ondanks de koude en regen kende de eerste editie van de GVA Dwars door Turnhout een mooie opkomst. Bovendien waren de deelnemers unaniem enthousiast over het gevarieerde parcours.

GVA Dwars door Turnhout was een succes. (foto Alain Buyck)
In totaal waren ze met iets meer dan 1.000 deelnemers in Turnhout. De eerste wedstrijd van de avond was de Chiquita Kids Run. 150 kinderen brachten de sfeer er in met een loop van 1 kilometer.

Nadien was het de beurt aan de 5,4 kilometer lange Start to Run die vertrok aan de Warande. Bij de mannen was Thomas Van De Put veruit de snelste. Hij finishte met ruim een minuut voorsprong op Tom Vervoort. Bij de vrouwen ging de zege naar Klaartje Denckens.

COMBINATIE STADS- EN NATUURLOOP

Om half acht stond de koninginnenwedstrijd op het programma. Een leuk parcours bracht de deelnemers van het centrum naar het vennengebied van Turnhout. Deze afwisseling van stads- en natuurloop werd door alle deelnemers gesmaakt.

Al snel werd een kopgroep van vier gevormd. Na vijf kilometer plaatste Koen Janssens een versnelling die de definitieve bleek te zijn. Hij won voor Pieter Van Dyck en Pieter De Wulf. Bij de vrouwen ging de zege naar Ex-Belgisch kampioene veldlopen Elke Van Hoeynissen. Zij haalde het voor Tiene Diels uit buurgemeente Merksplas. Ann Beyens vervolledigde het podium.

Burgemeester Francis Stijnen en schepen van sport Erik Vos waren bij de toeschouwers. Zij waren laaiend enthousiast over de eerste massaloop in hun stad en kijken al uit naar de editie 2012.

De volledige uitslagen van alle wedstrijden vind je maandag in alle edities van de Gazet van Antwerpen.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?