Model met maatje meer wil andere lopers inspireren

Zegt de naam Candice Huffine je iets? Het is geen recordhoudster, wel iemand die op een andere manier sporters probeert te inspireren.

Candice Huffine is 32 en over de Atlantische Oceaan bekend als plus size model. De Amerikaanse met een maatje meer liep ondertussen al drie halve marathons en probeert daarmee andere vrouwen te inspireren.

Toen ik begon te lopen, startte ik helemaal van 0. Mensen dachten dat ik het deed om kilo’s te verliezen, dat ik een ander persoon wilde worden omdat ik niet blij was met mijn rondingen. Maar dat klopte helemaal niet. Integendeel. Ik wilde net aantonen dat lopen iets is wat alle dames kunnen doen. En dat het niet uitmaakt in welk tempo je dat doet”, aldus Huffine in Women’s Running. Het model staat trouwens op de cover van het recentste nummer van dat magazine.

Huffine gaat er ook prat op mensen te inspireren via posts op haar Instagram-account. Via deze fotospecial hebben we alvast enkele loopfoto’s van haar geselecteerd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?