Midwinternachtrun kleurt Gent

Tijdens de laatste zondag voor Kerstmis vulden de straten van Gent zich met heel wat lopende kerstmannen en -vrouwen. De Midwinternachtrun lokte meer dan 4000 sportievelingen!

Alle lopers kregen een kerstmuts en fluoband geschonken door Volvo Trucks en dat zorgde voor een aparte sfeer. Om 20 uur vertrokken de deelnemers van de 5 kilometer in het Baudelohof voor hun tocht door de binnenstad, drie kwartier later was het de beurt aan de deelnemers voor de dubbele afstand.

Veel lopers gingen voor veel meer kerstsfeer dan enkel een muts. Voor amper 10 euro kon je bij je inschrijving ook een vijfdelig kerstpak met broek, vest, muts, riem én baard laten bestellen. Deelnemers die dat deden steunden het Goede Doel van deze run, UNICEF.

Al die lopende kerstmannen en -vrouwen zorgden voor een feeërieke binnenstad. De aankomst op de Vrijdagmarkt paste wat dat betreft helemaal in de sfeer. Na de aankomst wachtte iedereen een sportdrank en een medaille en de kans om nog volop na te genieten van de kerstsfeer in Gent. Kortom, een meer dan geslaagde eerste editie van de Midwinternachtrun in Gent!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?