Met deze tips blijft lopen betaalbaar

Hoewel je voor lopen enkel loopschoenen nodig hebt, geef je er vaak meer geld aan dan je denkt. Met deze tips bespaar je geld en heb je toch een goede loopervaring
Koop je tickets op tijd
Bij veel loopwedstrijden kan je je de dag van het evenement zelf nog inschrijven. Dit kost echter meer. Zoek daarom steeds op wanneer de voorverkoop start. Door je op tijd in te schrijven kan je heel wat geld uitsparen.
Loop dicht bij huis
Hoewel het verleidelijk is om deel te nemen aan tal van wedstrijden in het buitenland, is dit vaak een grote hap uit je budget. Je vliegtickets, hotels en transport ter plaatse kunnen de prijs hoog doen oplopen. Doe mee aan een wedstrijd in je eigen stad en bespaar zo een heel pak. Wie weet ontdek je nog mooie plaatsen in je eigen land.

Word ambassadeur
Voor heel wat wedstrijden werkt men met ambassadeurs. Door ambassadeur van een loopevenement te worden krijg je een heleboel extra’s zonder dat je hiervoor moet betalen. Wat zij in de plaats vragen? Vooral publiciteit. Trommel dus je Instagramvolgers op en promoot het evenement.
Koop slim
Een thermisch looptruitje met lange mouwen zal je niet meteen nodig hebben in juni, toch is het verstandig om vooruit te kijken tijdens de soldenperiode. In december zal je namelijk heel blij zijn met zo’n jasje. Door je loopkledij in de solden te kopen, bespaar je heel wat geld.
Wees niet te kieskeurig
Hoewel je goede loopschoenen moet hebben, is het niet noodzakelijk om met het duurste model te lopen. Wil je toch de nieuwste schoenen, dan kan zelfs de kleur van je schoenen een verschil maken in prijs. Meestal zijn de minder populaire kleuren goedkoper. En die kleur maakt niet zo heel veel uit, toch?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?